Business Area Manager Warehousing and Ports & TerminalsBusiness Area Manager Warehousing and Ports & TerminalsOm tjänsten
Vill du vara en del av Logents fortsatta expansion och bidra till utveckling och goda resultat? För dig som älskar utmaningar, ledarskap och förstår vikten av att göra kunderna framgångsrika har vi förmodligen Sveriges roligaste roll att erbjuda!

Logent är ett Logistik- och Bemanningsföretag med verksamhet i Norge och Sverige och sysselsätter totalt 3000 personer med omsättning på 1.5 miljarder. Vi söker nu en person som vill ansvara för våra lager- och hamntjänster i Sverige. Våra lagertjänster omfattar allt från traditionella lagrings- och hanteringstjänster till sofistikerade automationslösningar. Våra hamntjänster omfattar framförallt lastning och lossning av gods och personbilar från fartyg till mer avancerade säkerhetstjänster.

Som Business Area Manager är du ansvarig för hela verksamheten, vilket innebär kundansvar, personalansvar och resultatansvar. Du ansvarar totalt för 14 enheter, ca 700 anställda och en omsättning på ca 750 msek. Verksamheten växer kraftigt och förväntas öka med ca 50% inom de närmsta åren. Förutom att arbeta tillsammans med organisationen för att säkerställa kvalitét och produktivitet är en proaktiv och positiv kundrelation viktig.

I ditt arbete kommer du ha ett nära samarbete med Logents centrala Business Development organisation som ansvarar för försäljning och implementering av nya kundavtal. För att lyckas i tjänsten är det viktigt med tydligt och coachande ledarskap samt kund- och resultatfokus. Du blir en viktig del av Logents koncernledning och rapporterar till CEO Logent Group. Tjänsten är placerad vid Logents kontor i Göteborg alternativt Stockholm.

Arbetsuppgifter:
• Budget- och resultatansvar för hela verksamhetsområdet
• Personalansvar samt övergripande ansvar för arbetsmiljö och facklig samverkan
• Ansvara för befintliga kunder och avtal
• Utveckla verksamhetsområdet för att möta affärsbehov och tillväxt
• Styra och leda verksamheten för att uppnå effektivitet, kvalitet och lönsamhetsmål
• Leda egen ledningsgrupp
• Leda och coacha direktrapporterande chefer
• Bygga nätverk för ett effektivt samarbete både internt och externt

Vi erbjuder en spännande roll där du får arbeta med både strategiska och operativa frågor. Du får möjlighet att driva och utveckla både affärer, verksamhet och personal. Logent är under stark tillväxt och du kommer att få en spännande nyckelroll i bolagets fortsatta utveckling!


Din profil
Vi söker dig som har väl dokumenterad ledarerfarenhet samt erfarenhet av att leda chefer inom en operativ verksamhet, gärna kollektivanställda inom logistik eller produktion. Du har tidigare erfarenhet av avtalsfrågor och kontraktsförhandlingar och är en fena på att bygga och utveckla framgångsrika interna och externa relationer.

I ditt arbete har du starkt målfokus samt ett genuint intresse av att utveckla organisation och tydliggöra mål för att skapa förutsättningar för medarbetarna att lyckas i arbetet. Du har ett coachande förhållningssätt, god förmåga att ge feedback och framföra budskap på ett enkelt och övertygande sätt.

Vi tror att du är en person som trivs i organisationer som präglas av entreprenöriell anda där du får stor möjlighet att påverka egna resultat. Du stimuleras av en hög förändringstakt, är inte rädd för att utmana rådande strukturer och tankemönster och kan komma med nya idéer och lösningar. Du har förmåga att utifrån kundförståelse och insikt i affären sätta strategisk riktning och mål för verksamheten samt följer upp att ni når bestående förflyttningar. Du är lugn och trygg samt kan fatta beslut och prioritera i pressade situationer. Vi tror att du har en relevant högskoleutbildning.Intresserad av tjänsten?
Vi behöver din ansökan med CV samt personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som Business Area Manager hos Logent. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Marie-Louise Bååth på Logent, tel. 070-722 77 59 eller mail marie-louise.baath@logent.se

Välkommen med din ansökan!


ORT

Göteborg


OMFATTNING

Tillsvidareanställning


ANTAL TJÄNSTER

1


PUBLICERAT

2019-06-20


SISTA ANSÖKNINGSDAG

2019-08-14


UPPDRAGSANSVARIG

Marie-Louise Bååth


Ansök här

Filtyper som är godkända: doc, docx, dotx, dot, rtf, txt och pdf
CV*

Personligt brev*

Liknande tjänster