Ansökningstips


Att söka jobb är en konst som kräver både tid och engagemang. Här har vi samlat tips kring vad du bör tänka på när du skriver din ansökan och vid anställningsintervjun.


Sök jobbet!


Alla ansökningar till våra lediga tjänster görs via vår hemsida. Första steget är att skriva en bra och komplett ansökan.

En ansökan ska bestå av ett kort personligt brev, ett cv, det vill säga en lista på vad du kan och har gjort tidigare, samt andra relevanta dokument som till exempel betyg, studieintyg, eller kopia av körkort. Läs igenom annonsen noga så att du vet om du passar för just den tjänsten och att du uppfyller de krav som ställs. Ansökan ska snabbt informera om dina kunskaper, meriter och erfarenheter. Tänk på att anpassa din ansökan för det arbete du söker.

Din Ansökan

I ditt cv ska du redovisa och beskriva dina erfarenheter, kunskaper och personliga egenskaper som du anser är relevanta för det arbete du söker. Var tydlig och begränsa gärna ditt cv till en A4-sida. I det personliga brevet motiverar du varför du har sökt jobbet och varför du skulle passa för tjänsten. För en del av våra tjänster krävs till exempel att du har annan sysselsättning om minst 50 procent eller att du innehar truckkörkort. Du stärker din ansökan och möjlighet att få jobbet om du redan i din ansökan bifogar dokument som styrker att du uppfyller ställda krav.

Kontrollera att kontaktuppgifterna är korrekta i din ansökan; vi kontaktar kandidater via telefon så det är även viktigt att du är tillgänglig och svarar när vi ringer. Ha gärna med ett foto av dig i ditt cv som du tycker representerar dig på ett bra sätt Låt gärna någon annan läsa igenom ditt cv och personliga brev så du får en andra åsikt om formuleringar och innehåll innan du skickar in det.

Referenser
Vi ser gärna att du lämnar minst en referensperson samt deras kontaktuppgifter. Referenspersonen ska vara någon som känner dig väl och då främst via en arbetsrelation. Det kan till exempel vara en chef, en tidigare chef eller en arbetskamrat. Om du inte har några referenser från jobb kan du till exempel använda lärare eller handledare. Kontakta alltid de referenspersoner som du vill hänvisa till i förväg och stäm av att det går bra för dem.

Anställningsintervjun
När vi bokar en anställningsintervju med dig så får du samtidigt information om vad du behöver ta med dig till intervjutillfället. Förbered de dokument du har ombetts ta med. Tänk gärna igenom eventuella frågor du har om Logent och arbetet i förväg. Välkommen med din ansökan!